Wednesday, 3 October 2012

MALU TAHAP GABAN

HAI KORANG....
KORANG NAK TAU X MALU GILE AKU PG2 NIE..
MNE X NYE AKU LEH LUPE BIRTHDAY KAWAN BAEK AKU SENDIRI......
AKU LEH WISH KT DIE BAYET2 CM ARY NIE AN BIRTHDAY NIE.......
PADAHAL 8 ARY BLN HAHAHAHAHA...............
MALU3333.......
=)
TP X PEW LA DPT GAK AKU BORAK GAN DIE...
ILANG MOOD X NAK BEKERJA AKU....HAHHAHA
KWN BAEK AKU TU NME DIE DHIYA
AKU WNDU N SYG SGT KT DIE,,,
HOPE SGT DIE X PNH LUPE KT AKU
YE LA KTEOWG DH BPE LME X JMPE AN
TERASA JAUH SGT HATY NIE GAN KKAWAN,,,,
BUKAN DHIYA J..
AIN ,FQA FRAH SMUA LA......



Tuesday, 2 October 2012

persahabatan kew percintaan??????????

hai korang.. malam2 cm nie mmg borink kn...x tau nk wat pew?
lau leh nk gak aku kongsi cerita... eh nk kte cerita x gak tp nk tnye..
 persahatan dalam berkawan lagi best or percintaan lagi best...?????????????????????
pening2...
semenjak aku dok kat polimas nie.. mcm2 berlaku...
ad yang suke berkawan maksud aku kumpul kawan bnyak2 cm aku la,....
n ada yang laen suke bercapel plak.....
ish2...
mcm2 pe el la dorang nie...
kadang2 seronok tgk gelagak drang..
terutama kawan2 aku...
hehehhehe........................

aku gah dalam delima nie.. x tau mane  nk dijadikan kawan n mane yang nk dijadikan kekasih
lepas break ary tuu... kadang2 tuu tpk gak yang dh mlz nk pk pasal cpl2 nie nk bkwan j..
tap rase sunyi gak...
nie ble dah ad yang nk
x tau plak nk pilih yang ane
bkn drang x baek... semua baek2..... hensem2...
tapi..................................

tah la aku pown x tau nk ckp cm ne..
aku sbnrnye selesa kawan gan drng n perasaan aku pown x pnh lbh tuk drang melaenkan berkawan...
mesti korang pernah mengalami situasi cm aku kn???????????????????
huhu....
tp ble drng semua luahkan perasaan cinte
aku kadang2 sampai terkaku..
x tau nk ckp pew
ad yang x pnh aku knl pown leh ckp die syang n cintekan aku..
x kew pelik...........

ish manusia nie mcm2 perangai rupenye,,,,,,,,,,,,,
heheh.....

pengalaman berkerja dan berkawan



sekarang bermula la kehidupan baru aku sebagai seorang pelajar prktikal di majlis perbandaran batu pahat.....
first masuk j prktikal rase gemantar yg teramat sgt.. mcm2 perasaan yang timbul...
pelbagai tnde tnye yg bermain kt fikiran aku..
aku ad kwn kew kt sne??????
cm ne aku nak g rht eh???
staf kt sne ok ke????????
heheh..
tp ble dh smpai j.. aku rse seronok cz aku dh ad kwn baru name die kak izzah..
first tgk die cm poyo j an.. tp ble dh knl.. gile2 cam aku gak...
biase la kte owg lau x knl mke x cinta..
btol x?
heheheh......
bukan kak izzah j kawan aku skrng... ad lg.. nie nme kwn2 baru aku
kteowg nie satu geng...
kak izah,, kak atin,, atin,, ekin.. zul.. n yg last aku la...
tp kan lau nak tau first masuk j aku x rapat gan drng semua melainkn aku gan kak izah n atin...
sbb .. tmpat ddk aku an jauh dr kak atin n zul.. mne la nak ckp sgt gan drng..
mule rapat gan drng pown x tau ble.. rse nye ttbe2 j kowt rapat hahahahah...
boleh plak cm tu an..=)


Wednesday, 2 November 2011

tipss memenangi haty ibu bapa....

rase lame dah aku x tulis blog nie...
terase wndu plak.....huhuuhuhh............
mlm nie rse wndu aku kt blog aku akn terubat..
lau leh aku nk kongsi rahsia tipss memenangi haty ibu bapa.......
hope korang suka n leh praktikan supaya kte same2 leh jadi anak yang baek n taat pd ibu bapa...
hehehehehe......................

anak2 bagaikan permata ayah bonda.mereka merupakan penyejuk hati dan penenang perasaan.
anak2menjadi pengerat kemesraan antara kedua-dua ibu dan bapanya. bahtera rumah tangga pasti sunyi dan hambar tanpa anak2 sebagai penyeri. membalas keperitan dan kedukaan mereka dgn ksh syg mnybbkn ayh dn ibu btmbh ksh kpd anak2.

doa yang kte pohonkan menjadi sumber ktnangan hidup mereka. jika ibu bapa sudah tiada , maka temanilah mereka dgn kesejukan doa anak yg soleh.
antara tips yg leh aku kongsi gan semua ialah...

- perlu berbicara dgn lmbut n x menyakitkan haty.
       *haty kedua-dua ibu bapa kte nie cukup mudh tersentuh apatah lagi jika usia mereka sudah tua. jiwa
         mereka sgt peka dn senstif dgn tngkah laku dn perkataan anak2.
       * jgn sesekali mengungkapkan 'ah'
       * lunakkan bahasamu
       *rendahkan bahasamu
       *dn jgn wat ibu bapa sebagai hamba

- tidak mengalihkan pandangan dn wajah
      *jgn membelakangi mereka ktika berbicara tnpa sbb, krana ia blh mngundang tafsiran negatif di haty  
         mereka. mereka akn rse x dihargai n dihormati.

- tidak berjalan dihadpn mak yh tnpa izin
      *  x jln dpn mk ayh sebliknye lalu di bekang mak n ayh
      * anak2 hndklah pastikan yg mreka mnundukkan sediki badan asalakn tidak melebihi paras tunduk di dlm
         rukuk dn sujud

- jgn mendahulukan diri sndiri
     * jgn memaggilnya dgn nma
     * jgn ddk seblm mreka ddk
     
- menjadi penyejuk mata
     * rendahkan dirie ibarat burung yg menutup sayap di bumie

- tidak merendahkan atau menghina mereka
     * jgn membalas dh menghukum ksilapan mereka
     * sebgai ank misali, maafkanlah kesilapan ibu bapa. kita doakn keampunan dn hidayah utk mereka.
       anggaplah bahawa , jika ad satu kesilapan mereka , kebaikan mereka 1000 kali lbh bnyk...

wat mse nie .. tuu j yg dpt aku kongsi gn korang semua... hope dpt la korang prktikkan....
hehheheeh..............
 hope sgt2 kte dpt jadi anak yg baek n taat kt parent,,,,
i <3 my parent so muchhhhh,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
annys sayang mak n ayh.....
annys wndu semua....
annys x nk khilang semua.........
annys nk jge mak n ayh smpai ble2....
annys sentiase ingt mak n ayh dlm haty n doa.....
luv u..


Thursday, 27 October 2011

kenangan ohh kenangan........




ini adalah lecture kami....



aku wndu suasana yang meriah.. dengar kawan2 gelak...
dak2 laen menyakat owg. gaduh2 manje...
semua la.. aku wndu korang..
tau x aku x kn pnh lupe semua kenangan kte wat projek klzz
yang dh tentu la mmg ssh gle2..
sakit pale.. pecah pale
semua ad...
hehehheeh.......

semua projek studio dr projek satu smpai projek 4
semua mencabar tahap kesabaran aku n kawn2..
lau nk tau kesabaran haty n pkiran..
memainkan peranan utama.. hahahahah
x boleh bla an..

mse wat projek satu ok lagi semua stedy j
biase la projek group
naek projek 2
mak aiii perrrr mmg ssh gle la...
satu masalah 
ssh.. 
dua masalah
banyak gune ongkos....
sampai x tdo 2 hary..
mandi jagn ckp la..
mmg x la kn...
tapi mantain cun
hahahahahahahahah....................

lau korang nak tau.. aku n kawan2 yang laen semua mmg suke sgt wat projek akhir nie
projek model POLIMAS..... agak ssh la.. tp ble dh bahagi2 kumpulan semua jd ok...
koordinater pown ok .. lau anak2 buah die jgn ckp ..
mesti la lg ok... dengar ckp, baek, rajin, semua la heheheh
aku yakin projek kali nie lecture kteowg mesti suke...
n yang pasti kteowg mesti leh menang pertandingan kali nie
dapat wet tuuu..
bkn tuu j
rase berbangga kowt lau menang...
lagi2 dak klz aku...
yang x laen x bukan kelaz DPW2B 2011

i luv u all <3 <3 <3

ST12 Saat Terakhir with lyric

kekasihku seru..............

aku x mncari seorng lelaki untuk dijadikan kekasih, tapi aq mncari seorng  teman pendamping hidupku hingge ke akhir hayatku....
seseorang yg blh mngigtkn aq skrirnye tlupe, dan yg plg pntg lelaki amat aq pcayai untk mndidik anak-anakku kelak dan generasi yg akn lhir drpd kluarge kami nnt.
untuk itu, sejak dibangku sklh lg aq tlh letakkn beberpe syarat bg seorng llaki untk hdr dlm hidupku dn dialah owgnye......